'.$lang_pms['PM'].''; } ?>

#16 2007-09-26 20:45:09

BKS

U¿ytkownik

Punktów :   
'.$pun_config['d_pole_nr_'.$i_pol].': '.pun_htmlspecialchars($cur_post['pole_nr_'.$i_pol]).''; } ?>

Re: Mateusz B±k mo¿e nie zagraæ do koñca roku

Obrony Kapsy to tragedia. DZis z gornik nic nie pokaza³ !!

#17 2007-10-01 16:34:35

Talib

U¿ytkownik

Punktów :   
'.$pun_config['d_pole_nr_'.$i_pol].': '.pun_htmlspecialchars($cur_post['pole_nr_'.$i_pol]).''; } ?>

A Kiedy Baczek bêdzie gotów fo gru ? Czy to prwada , ¿e dopiero w lutym ? Je¶li to parwda to nich Kapsa ma nas w swojej opiece B±czek wracaj szybko jeszcze w lepszej formie

#18 2007-10-02 13:58:57

Admin

Administrator

Sk±d: Gdañsk
Punktów :   

prawdopodobnie dopiero w lutym.

#19 2007-10-03 14:59:28

BKS LECHIA GDANSK FOREVER

U¿ytkownik

5808932
Sk±d: Gdañsk
Punktów :   

Nie przesadzejmy Kapsa nie broni³ , a¿ tak ¼le. w meczu z Górnikiem Zabrze nie mia³ ¿adnych szans , a nie wiem jak broni³ z Kmit± Zabierzów , ale podbno pope³ni³ tylko jeden b³ad jak nie trafi³ w pile a tak przy bramnakch nie mia³szans. Ja bym siê abrdziej skupi³ na obronie Lechii. Wcale nie gra ona zbyt dobrze i bojê siê , ¿e napastnicy GKS-u i Arki mo¿e to wykorzystac , oby nie , ale Kubicki co¶ z tym powinien zrobiæ

#20 2007-10-21 14:42:20

Danielek_LG

U¿ytkownik

Punktów :   

Najparwdopodniej tak przynjamniej s³ysza³em bedzie ju¿ trenowa³ od pocz±tku stycznia. Na ¶wieta wraca do domu ze szpitala.

#21 2008-01-17 20:11:37

Pawel_Lechia

Moderator

5657802
Punktów :   

W czasie treningu przed meczem ligowym z Wart± Poznañ, kapitan i bramkarz Lechii Gdañsk – Mateusz B±k dozna³ bardzo gro¼nej kontuzji. Teraz jednak powoli wraca do zdrowia i zapowiada walkê o miejsce w bramce Bia³o – Zielonych.

Jak zdrowie ?

Ca³y czas do przodu. Biegam ju¿ po boisku ca³y czas zwiêkszaj±c obci±¿enia. Skacze na batucie, pracuje intensywnie nad zgiêciem ,wiêc powoli ale do przodu. Jest co raz lepiej i jestem ju¿ w koñcowej fazie rehabilitacji.

Kiedy wznowisz treningi ?

Mam wznowiæ od polowy lutego. Zosta³em zbadany ostatnio przez Pana Zbyszka Paw³oskiego i obieca³ mi ze na obóz do Turcji bêdê ju¿ gotowy. Zrobiê wszystko by tak by³o choæ zosta³ ju¿ tylko miesi±c. Wydaje mi siê ze dam rade. Mam nadzieje ze od pocz±tku marca bêdê móg³ podj±æ ju¿ konkretna rywalizacje i chce byæ gotowy do wej¶cia do bramki w po³owie marca.

Szykuje siê ostra rywalizacja w bramce Lechii. Do klubu powróci³ Dominik Sobañski, testowany jest jeszcze m³ody bramkarz z Kanady. Kibice jednak ca³y czas czekaj± na twój powrót. Kiedy mo¿emy siê spodziewaæ , ¿e zobaczymy ciê w meczu ligowym ?

Mi³o mi jest to s³yszeæ. Rywalizacja jest zawsze. Tak jest w pi³ce. Wyje¿d¿aj±c na rehabilitacje wyje¿d¿a³em jako kapitan a wrócê jako czwarty bramkarz. Nie ma zmi³uj i nie ma lekko ale ja nie narzekam. znam swoje mo¿liwo¶ci i jestem bardzo pewny tego co potrafiê jak jestem zdrowy, nie raz ju¿ udowadnia³em gdy ¶ci±gano mi konkurenta ¿e bramka Lechii nale¿y do mnie i wiem ze jak tylko bêdê zdrowy ca³kowicie i przetrenuje miesi±c z dru¿yn± to dam sobie radê. Nie wyobra¿am sobie siedzieæ na ³awce choæ wiem ze teraz bêdzie to najtrudniejsze zadanie przede mn±. Mo¿e byæ tak ze nie dostane szansy gry gdy¿ nie jestem od pocz±tku okresu z dru¿yna i wejdê w rywalizacje praktycznie przed samym sezonem wiec nie do koñca bêdzie wszystko ode mnie zale¿a³o. Nie widzia³em ch³opaka z Kanady wiec siê nie wypowiadam, mo¿liwo¶ci Dominika znam, wiec fajnie ze s± z nami bardzo ich szanujê ale oni tez wiedza ¿e jak „B±czek” jest zdrowy jest mocny. Chcia³bym zagraæ z 4 kolejce ale czy siê uda. Miejmy nadziejê. No i oczywi¶cie na Legii. - zakoñczy³ popularny "B±czek"

#22 2008-03-13 20:33:17

Mati kibic Lechii

U¿ytkownik

Punktów :   

Z serwisem lechia-gdansk.pl rozmawia³ bramkarz Lechii Gdañsk - Mateusz B±k.

Dawno ju¿ nie widzieli¶my bramkarza Lechii, Mateusza B±ka w bramce Bia³o – Zielonych. Wszystko to za spraw± powa¿nej kontuzji jakiej popularny „B±czek” nabawi³ siê przed ligowym spotkaniem z Wart± Poznañ. Wszystko jednak mia³o byæ ju¿ dobrze z pi³karzem Lechii przed wylotem zespo³u na zgrupowanie w Turcji ,gdzie Mateusz B±k mia³ walczyæ o powrót do bramki Lechii. Sta³o siê jednak inaczej i golkiper Lechii pozosta³ w kraju. Dzi¶ nasz rozmówca obchodzi tak¿e swoje 25 urodziny.

Jaka jest teraz sytuacja z twoim zdrowiem ? Czy ju¿ normalnie trenujesz ?

22 lutego zakoñczy³em rehabilitacje w Szczecinie. Teraz przez jeszcze jaki¶ okres musze wykonywaæ sam pewne æwiczenia aby ca³y czas zabezpieczaæ nogê. Trenowa³em dwa tygodnie z Pogoni± Szczecin ju¿ typowo pi³karko na 70 procent. My¶lê ¿e za dwa tygodnie bêdê ju¿ w pe³ni si³.

Ostatnimi czasy s³yszeæ mo¿na by³o jakoby miêdzy zarz±dem Lechii, a tob± trochê iskrzy³o ? Mo¿esz nam co¶ o tym powiedzieæ.

W tym temacie ju¿ wszystko zosta³o powiedziane i uwa¿am ze nie trzeba i nie ma sensu ju¿ tego tematu poruszaæ.

Gdy ostatnio rozmawiali¶my by³e¶ pewien, ¿e polecisz do Turcji na zgrupowanie z dru¿yn± ? Rzeczywisto¶æ okaza³a siê jednak inna. Co siê sta³o ?

By³em pewien ,¿e tak bêdzie, ¿e bêdê ca³kowicie zdrowy i ¶mia³o pojadê z ch³opakami. Niestety nie uda³o siê wyleczyæ wcze¶niej i na 100 procent gotowy do gry nie by³em, a Trener tak uargumentowa³ mi decyzjê : nie zabiera mnie na obóz gdy¿ potrzebuje tam tylko zdrowych. Szkoda ¿a³uje i teraz musze siê skupiæ na treningach od poniedzia³ku na Traugutta.

Kiedy mo¿emy liczyæ na to, ¿e znów zobaczymy Ciê na boisku?

Ambicja têsknota za pi³k± jest tak wielka ze chcia³bym jak najszybciej ale najpierw muszê zabezpieczyæ nogê potem z³apaæ formê i wygraæ rywalizacje z innymi bramkarzami. Bêdzie to ciê¿kie gdy¿ ju¿ bêdzie gra³a liga, ale ja lubiê ciê¿kie wyzwania i wierze ze po kilku kolejkach wskoczê do sk³adu ale jeszcze raz powtarzam ze bêdzie to bardzo cienkie.

W Lechii teraz siê du¿o zmienia. Co s±dzisz o obecnej sytuacji kadrowej i gospodarczej klubu ?

O obecnej sytuacji kadrowej nie mogê powiedzieæ za wiele gdy¿ widzia³em tylko jeden nasz sparing z Turem Turek, kadrowo mamy wiêcej ch³opaków ni¿ jesieni± bo przysz³o ich kilku i mam nadzieje ze oka¿± siê wzmocnieniami a nie tylko uzupe³nieniami i pomog± nam osi±gn±æ upragniony cel. Na gospodarce siê nie znam gdy¿ nie koñczy³em ekonomii a turystykê  – z u¶miechem powiedzia³ bramkarz Lechii

Mówi³o siê tak¿e o tym o czym ¿aden kibic Lechii nie chcia³ by s³yszeæ czyli o twoim odej¶ciu z klubu. Czy mia³e¶ jakie¶ propozycje z innych klubów. Je¶li tak to z jakich ?

Mia³em pewne propozycje jeszcze jak by³em zdrowy i mam pewne oferty dalej ale najpierw musze wróciæ do gry aby która¶ by³a namacalna. Niestety nie mogê zdradzaæ co to za kluby. Mam kontrakt do koñca czerwca i wierze ze bêdê gra³ w sierpniu w 1 lidze na Traugutta przy sztucznym o¶wietleniu i komplecie publiczno¶ci z opaska kapitana w bramce w mojej ukochanej LECHII

Obchodzisz dzi¶ tak¿e swoje 25 urodziny. My wszyscy ¿yczymy tobie wszystkiego najlepszego, a czego sam chcia³by sobie ¿yczyæ bramkarz Lechii ?

Du¿o zdrowia i zdrowia zdrowia zdrowia i jaka¶ piêkna kobieta by siê przyda³a, gdy¿ ile czasu mo¿na byæ sam. - zakoñczy³ Mateusz B±k.

Stopka forum

RSS